Ajankohtaista

Alueellisen COVID-19 viranomaisryhmän suositukset

Keski-Pohjanmaa on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen 8.10.2021. 

Suositukset yksityistilaisuuksiin ja harrastustoimintaan

  • Alueellinen COVID-19 viranomaisryhmä korostaa painokkaasti turvavälien ja hygieniaohjeistuksen noudattamisen tärkeyttä kaikissa kokoontumisissa sekä harrastustoiminnassa.
  • Tilaisuudet on syytä pitää mahdollisimman pienimuotoisina ja mikäli mahdollista porrastaa osallistujien osallistumista. Vieraiden saapumis- ja lähtöajoista voi pitää esimerkiksi vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään.
  • Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota koronaohjeistuksiin ja hygieniaohjeisiin. Edelleen on suositeltavaa noudattaa riittäviä turvavälejä. Tilaisuudet on järjestettävä turvaohjeita noudattaen. Linkki: Ohjeet tapahtumajärjestäjille Soiten alueella
  • Alueella on voimassa maskisuositus, joka koskee myös yksityistilaisuuksia ja harrastustoimintaa
  • Tilaisuuksiin ja harrastustoimintaan osallistutaan vain ehdottomasti terveinä.
  • Erityistä varovaisuutta suositellaan noudatettavaksi iän tai perussairauden vuoksi riskiryhmään kuuluville sekä rokottamattomille.

Ajovoittajaottelu on vuodesta 1968 lähtien järjestetty valtakunnallinen beaglein mestaruuskoe, jossa vuosittain kilpaillaan ajovoittajan arvosta ja lohkojen välisestä paremmuudesta Kennelliiton vahvistamien ajokokeiden sääntöjen mukaan. Tämän vuoden lohkokarsinnat päättyivät 29.10.2021 ja 1.11.2021. vahvistuvat Ajovoittajaotteluun osallistuvien koirien tiedot. Kisaan osallistuu 13 koiraa, joista 12 on valittu lohkokarsinnoissa. Kolmastoista kisaaja on viime vuoden Ajovoittaja, Fi KVA M-20 Labbölen Pipsa.